«Colour, Colour Measurement and Colour Change» er den første boka i den utvidede serien Science for Conservators. Den gir en klar og lettfattelig introduksjon til vitenskapen om farger, fargemåling og fargeforandringer, spesielt tilrettelagt for restauratører uten vitenskapelig bakgrunn. Boken forklarer hvordan og hvorfor vi opplever farger, og hvordan både farger og deres endringer kan måles. Den belyser også betydningen av disse prosessene innen bevaringsarbeid. Videre undersøker boka ulike måter farge kan endre seg på, som mørklegging, gulfarging, falming, bleking og patinering, med eksempler fra ulike typer kulturminnematerialer, som metaller, lakk, plast, tekstiler og maling. I det avsluttende kapitlet diskuteres metoder for å redusere fargeforandringer i ulike lagrings- og utstillingsmiljøer, med særlig fokus på tiltak for å beskytte mot skader fra lys, fuktighet og forurensninger. Denne boka er en uvurderlig innføring i alle aspekter av fargevitenskapen.