Concise Encyclopedia of Science and Technology of Wine
Produktbeskrivelse
Når man stiller spørsmålet hva er vin?, er det mange svar. Vin betraktes som både mat, et sosialt smøremiddel, samt et antimikrobielt og antioksidantprodukt av stor økonomisk betydning. Men vin er mer enn bare dette. Når begynte menneskene å produsere vin, og hvilke ulike varianter finnes det? Er vin næringsrik eller besitter den terapeutiske verdier – har den noen betydning for helse, eller er den kun en berusende drikk? Hvordan bestemmes kvalitetene til vin, og hvordan markedsføres de i forbindelse med turisme? "Concise Encyclopedia of Science and Technology of Wine" søker å gi svar på disse spørsmålene og mer til. Boken avdekker moderne teknologi innen vinproduksjon, beskriver ulike vinregioner rundt om i verden og diverse druesorter benyttet i vinmaking. Den undersøker mikrobiologi, biokjemi og ingeniørvitenskap i konteksten av vinproduksjon. I tillegg utforskes de sensoriske egenskapene til vin og brennevin, samt deres sammensetning, næringsmessige og terapeutiske verdier.