«La mat være din medisin, og medisin være din mat.» - Hippokrates, 2400 f.Kr. Da «Medisinens far» ytret disse berømte ordene, hadde krydder en avgjørende rolle ikke bare i matlaging, men også innen medisin, balsamering, konservering av mat og masking av ubehagelige lukter. James A. Duke forutsier at krydder som kapers, kanel, hvitløk, ingefær, løk og gurkemeie vil vinne tilbake sin betydning som medisiner, ettersom de økonomiske kostnadene og kunnskapen om bivirkningene av reseptbelagte legemidler øker. Hver krydder inneholder tusenvis av nyttige fytokjemikalier, mens legemidler ofte kun inneholder en eller to. Utforsk vitenskapen bak folketroen. Krydder har vist seg å være viktige legemidler gjennom tidene. For nesten 5000 år siden hevdet Charak, faren av ayurvedisk medisin, at hvitløk renser blodet, reduserer svulster og fungerer som et afrodisiakum. I dag sier forskere at det tynnere blodet, forebygger kreft og øker libido.