Boken "Eating Together in the Twenty-first Century" gir dype innsikter i felles måltider og spisepraksiser. Den utfordrer livsstiler som ikke er bærekraftige, og som fremmes av et sosialt system basert på ubegrenset økonomisk vekst. Gjennom å utforske de forskjellige samfunnsmiljøene der enkeltpersoner og lokalsamfunn samles om mat, gir boken anledninger til å reflektere over begrepet tilhørighet, eller mangelen på det, når vi spiser sammen. Videre analyserer den hva vi spiser, hvordan vi spiser, og hvorfor fellesskapet er så viktig. Framtidens matkultur og spisevaner blir også vurdert. Boken tar opp et bredt spekter av temaer og inkluderer eksempler fra Finland, Algerie, Europa og Asia, der interdisiplinær forskning på området blir belyst, inkludert emner som miljøpåvirkning, sosial inkludering, lykke, helse og velvære. Disse områdene viser hvordan betydningen av å spise sammen er underbygget av studier fra ulike fagfelt. I tillegg utforsker boken hva det faktisk betyr å være en del av et felles måltid, både innen familier og i større samfunnssammenhenger.