Mat, med alt fra dyrking og tilberedning til felles forbruk, har lenge blitt ansett som en form for kulturarv. Som et dynamisk og levende produkt, bidrar mat til å styrke sosiale bånd samtidig som den markerer og opprettholder kulturelle forskjeller. Denne antologien samler antropologer, historikere og andre forskere innen mat og kulturarv for å nærmere undersøke hvordan dyrking, forberedelse og konsum av mat brukes til å skape identitetskrav knyttet til 'kulturarv' på lokale, regionale, nasjonale og internasjonale nivåer. Bidragsyterne utforsker en rekke temaer, som hvordan mat brukes til å skille mellom innvidde og utenforstående innen en etnisk gruppe, hvordan betydningen av den samme maten kan endre seg i et samfunn avhengig av klasse, kjønn eller smak, og hvordan tradisjoner blir 'erklært' for å revitalisere et samfunn i perioder med kulturelt press. Gjennom en rekke case-studier fra Europa, Asia og Amerika, tar denne tidsriktige boken også for seg de komplekse prosessene bak klassifisering.