TAYLOR & FRANCIS LTD

Edible Identities: Food as Cultural Heritage

Edible Identities: Food as Cultural Heritage

Produktbeskrivelse

Mat, med alt fra dyrking og tilberedning til felles forbruk, har lenge blitt ansett som en form for kulturarv. Som et dynamisk og levende produkt, bidrar mat til å styrke sosiale bånd samtidig som den markerer og opprettholder kulturelle forskjeller. Denne antologien samler antropologer, historikere og andre forskere innen mat og kulturarv for å nærmere undersøke hvordan dyrking, forberedelse og konsum av mat brukes til å skape identitetskrav knyttet til 'kulturarv' på lokale, regionale, nasjonale og internasjonale nivåer. Bidragsyterne utforsker en rekke temaer, som hvordan mat brukes til å skille mellom innvidde og utenforstående innen en etnisk gruppe, hvordan betydningen av den samme maten kan endre seg i et samfunn avhengig av klasse, kjønn eller smak, og hvordan tradisjoner blir 'erklært' for å revitalisere et samfunn i perioder med kulturelt press. Gjennom en rekke case-studier fra Europa, Asia og Amerika, tar denne tidsriktige boken også for seg de komplekse prosessene bak klassifisering.

Prishistorikk

Lavest
680 KR
Høyest
709 KR
Gjennomsnitt
696 KR
Median
695 KR

📩 Sett prisvarsel

Få beskjed når prisen når ønsket nivå.

Produktspesifikasjoner

Merke TAYLOR & FRANCIS LTD
Navn Edible Identities: Food as Cultural Heritage
GTIN/EAN/ISBN 9781138634947
Kategorier Bøker