Boken "Finding Meaning in Wine" undersøker kontroversene i den amerikanske vinkulturen og hvordan disse problemstillingene interagerer med, samt kaster lys over, nåværende akademiske og kulturelle debatter om miljø og tolkning. Med et spesifikt fokus på USA, anvendes metoder fra litteratur- og kunstdiskusjoner på vinproduksjon og vinkultur. Forfatteren dykker ned i debattene rundt hvordan man best kan evaluere vin, samt problemene knyttet til numerisk poengsetting og smaksnotater. I tillegg stilles spørsmålet om vinmakere kan betraktes som kunstnere, og diskursen rundt naturvin og biodynamisk jordbruk diskuteres. Boken tar for seg hvordan folk vurderer hva som gjør en vin stor, og disse tolkningene avdekker en underliggende metafysikk samt en allianse til en kultur som enten er basert på fornuft eller følelser. Diskusjonene involverer et bredt spekter av skribenter og tenkere som Roland Barthes, Susan Sontag, Louis Menand, Michael Pollan, Greg Garrard, John Guillory, Amitov Ghosh, Pierre Bourdieu og Barbara.