Boken "Food and Language: Discourses and Foodways across Cultures" utforsker på innovative måter sammenhengen mellom mat og språk i ulike kulturer og sosiale sammenhenger. Den stiller viktige spørsmål som: Hva slags språk bruker vi når vi snakker om mat? Hvordan samhandler vi når mat er til stede? Hvordan benytter vi mat som et redskap for kommunikasjon? Og på hvilken måte nærer sosial interaksjon oss? Boken forutsetter ingen forkunnskaper innen språk eller antropologi, men gir leserne en grundig forståelse som gjør det mulig å gå videre med forskning på emnet. Med en omfattende ordliste på slutten av boken og nyttige ressurser tilgjengelig på en dedikert eResources-side, hvor man finner anbefalte nettlenker, videoer og foreslåtte forskningsoppgaver, er dette verket en utmerket introduksjon for kurs innen mat, språk, samt sammenhengen mellom mat og språk i antropologi-, språk- og humaniorafag. Denne boken vil også fenge enhver leser som er interessert i den semiotiske samspillet mellom mat og språk.