Boken "Food Culture and Politics in the Baltic States" utforsker matkultur og politiske forhold i de baltiske statene: Estland, Latvia og Litauen. Ofte fremstilles disse landene i både folkelig og akademisk litteratur som preget av en enkel, kjøtt- og potetbasert kosthold, tilsynelatende underlegen de sofistikerte kjøkken i Vesten og de eksotiske kostholdene i Østen. Disse oppfatningene har røtter i en langvarig intellektuell tradisjon som fokuserer på politiske og kulturelle sentre som kilder til fremgang. Men en ny generasjon forfattere argumenterer for at for å forstå de pågående kulturelle og politiske endringene, må vi skifte blikket fra storbyer som Paris, Berlin, Roma eller Moskva, til hverdagslivet i grenseregioner, hvor de mest betydningsfulle transformasjonene finner sted. I bokens kapitler undersøkes det hvordan identiteter har blitt forhandlet gjennom innføring av nye matlover, hvordan smaker har blitt gjenoppfinnet under imperiale møter, og hvordan etniske og klasseskiller både har blitt opprettholdt og overskredet i de baltiske statene.