Boken 'Food Ethics: The Basics' gir en kortfattet, men grundig innføring i de etiske aspektene ved produksjon og konsum av mat. Den utforsker objektivt noen av de mest fremtredende etiske spørsmålene knyttet til mat og landbruk, slik som: Bør vi spise dyr? Er lokalt produserte matvarer etisk overlegne i forhold til globalt innkjøpte? Har folk i rike nasjoner et ansvar for å bidra til å redusere global sult? Bør vi akseptere bioingeniørmat? Hva bør være myndighetenes rolle i å fremme matsikkerhet og folkehelse? Denne andre utgaven har blitt revidert og oppdatert i sin helhet for å inkludere den nyeste empiriske og politiske informasjonen, samt for å belyse virkningen av store saker som COVID-19-pandemien, Russlands invasjon av Ukraina, kunstig intelligens og maskinlæring, og den raske veksten av 'gigøkonomien'. 'Food Ethics: The Basics' benytter omfattende data og virkelige eksempler, og gir samtidig forslag til videre lesning.