”Food History” er en banebrytende bok som setter sansene i sentrum av studiet av matens historie. Den tradisjonelle tilnærmingen, som hovedsakelig fokuserer på type mat, mengder og næringsverdier, er ufullstendig uten å anerkjenne de sanselige opplevelsene som lukt, berøring, syn, hørsel og smak. Å spise er en sanselig opplevelse; hver dag, og i hvert måltid, engasjeres disse sansene i både forberedelse og konsum. Dessverre er disse kroppslige handlingene flyktige, og deres spor på historiens materiale er svake. Tidligere har historikere vist lite interesse for sansene utover smaken, og denne boken utfyller det forskningshullet. Forfatteren tar for seg fire dimensjoner: • Ord, symboler og bruksområder: En utforskning av hvordan spesifikke vokabularer for mat utvikles. • Industrialisering av sansene: En analyse av de fundamentale endringene i de sensoriske kvalitetene ved mat under presset fra industrialisering og økonomiske krefter som ligger utenfor husholdningens kontroll.