Denne boken tar for seg mat, filosofi og immaterielle rettigheter på en unik måte. Selv om hvert av disse temaene er godt kjente, er det sjelden at de vurderes i sammenheng. Boken inneholder 50 case-studier som er systematisk ordnet rundt åtte sentrale temaer: bilder, generisk og beskrivende, språkfeller, prosedyrer, menyer, oppskrifter og kreativitet, grenser, bioteknologi, og styrking. Innledningskapittelet rammer inn utvalget av saker og oppmuntrer leserne til å se utover dem, og samtidig forestille seg nye perspektiver på mat i lys av immaterielle rettigheter. Området som dekkes er vidt og tar for seg detaljerte aspekter ved matprodukter, oppskrifter og matlaging. Boken er utformet for et bredt publikum, og undersøker i siste instans forbindelsene mellom mat og kulturell identitet, og fremhever den etiske, politiske og estetiske verdien av kulinarisk kunst og gastronomiske opplevelser. Denne tilgjengelige boken vil være nyttig for akademikere, studenter, praktikere og andre interesserte.