I boken 'Food' tar John Coveney for seg matens rolle som en vital del av menneskelig identitet, politikk, industri, regulering, miljø, rettferdighet og gastronomi. Han undersøker hvordan mat hjelper oss å forstå hva det betyr å være menneske. Matens sentrale plass i livene våre, og dens uunnvikelige betydning for livets opplevelse, er ubestridelig. Som en kilde til biologiske næringsstoffer, personlig glede og politisk makt, har mat alltid vært en grunnleggende forutsetning for menneskelig biologisk, sosial og kulturell eksistens. I de senere år har interessen for mat økt kraftig innen akademia, offentlig debatt og populærkultur, noe som har blitt drevet av medienes fokus på mat, kroppsstørrelse, og matlaging som en storslått underholdning for TV-publikummet. Gjennom mat konstruerer vi våre sosiale identiteter, familieforhold og fellesskap. Samtidig belyser Coveney spenningene mellom industrialiseringen av mat, miljøaspektene og den urettferdige fordelingen av matressurser. Han vurderer også hvordan matindustriens struktur, som mange av oss er avhengige av, påvirker disse forholdene.