Boken "Food Security in the High North" tar for seg de utfordringene knyttet til matsikkerhet, bærekraft, suverenitet og forsyningskjeder i Arktis, med et særlig fokus på urfolks perspektiver. Gjennom tverrfaglige tilnærminger undersøker den virkeligheten til befolkningen i den europeiske høy nord, og understreker betydningen av tilgjengelige og bærekraftige tradisjonelle matvarer for de kostholdsbehovene som eksisterer blant lokale og urfolksgrupper. Boken belyser unike matvarer og naturprodukter som er karakteristiske for denne regionen, og diskuterer hvordan disse spiller en vesentlig rolle for både matsikkerhet og suverenitet. I en kompleks kontekst der lokalsamfunnene jobber for å opprettholde bærekraftige matsystemer – både selvbergende og kommersielle – adresseres spørsmål som matforurensningsrisiko, som følge av økte menneskelige aktiviteter i området, som gruvevirksomhet, samt endringer i levebrød og kjønnsroller knyttet til opprettholdelsen av tradisjonell matproduksjon.