Smaker kinesisk mat likt i ulike deler av verden? Denne boken tar for seg utviklingen av det kinesiske kostholdet i fastlands-Kina, Taiwan, Hong Kong og Macao, og utforsker hva som har påvirket matkulturen i kinesiske samfunn med store diasporafellesskap i resten av Asia. Den undersøker også hva som har bidratt til populariteten til kinesisk mat i Australia, Indonesia, Filippinene og Japan. Videre analyseres adoptering og tilpasning av vestlig mat, samt de endringene som har skjedd i det kinesiske kostholdet spesielt i Hong Kong, Taiwan og Beijing. Gjennom en grundig tilnærming til globalisering gir denne essaysamlingen, skrevet av anerkjente antropologer fra ulike steder i Asia, en nyansert fremstilling av endringer, variasjoner og innovasjoner innen kinesisk mat. Boken legger særlig vekt på hvordan mat blir introdusert, opprettholdt, lokalisert og gjenoppfunnet i lys av endrede livsstiler og sosiale preferanser. Den vurderer og utvider klassiske samfunnsvitenskapelige teorier om etnisk og sosial identitet gjennom denne omfattende undersøkelsen.