Handbook of Nutritional Disorders er en omfattende håndbok som tar for seg ernæring, underernæring og de kliniske lidelsene knyttet til både mangel og overflod av næringsstoffer. Boken gir grundig innsikt i ulike lidelser relatert til karbohydrat-, lipid- og proteinmetabolisme, i tillegg til abnormiteter knyttet til vitaminer og mineraler. Den utforsker et bredt spekter av kosttilskudd, ernæringsmetoder og behandlinger for spesifikke pasientgrupper. Håndboken har som mål å utdanne leserne om hvordan man kan forebygge lidelser som følge av alle typer underernæring, samt de potensielt alvorlige komplikasjonene som kan følge. Boken fremhever spesifikke temaer, inkludert diabetes, med fokus på ulike former for sykdommen og behandlingsalternativer. Det er også en grundig diskusjon om fettstoffer og tilknyttede lidelser, der hjerte- og karsykdommer omtales som den største dødsårsaken. For leserne gir det verdifulle strategier for forebygging og behandling av tilstander som hypertensjon, hjerteinfarkt og slag. Videre inneholder boken informasjon om selektive ernæringslidelser som overvekt, dehydrering og ubalanser.