Boken "Introduction to Nutrition and Metabolism" gir leserne en grundig innsikt i det vitenskapelige grunnlaget for hva vi anser som et sunt kosthold. I sin sjette utgave, har denne anerkjente læreboken blitt omfattende revidert for å reflektere den nyeste kunnskapen innen ernæring. Den tilbyr klare forklaringer på hvordan næringsstoffer metaboliseres og gir en solid forståelse av biokjemiske prinsipper, som er nødvendige for å forstå ernæringsvitenskapens komplekse sammenhenger. Med rikelig bruk av farger, utforsker boken både behovet for mat og hvordan kroppen utnytter maten, i tillegg til interaksjonene mellom helse og kosthold. Hvert kapittel begynner med viktige målsetninger og avsluttes med oppsummeringspunkter, noe som gjør det lettere for leseren å følge med. Videre gir tilknyttede nettressurser interaktive øvelser som fokuserer på tolkning av kliniske og forskningsdata. Boken dekker sentrale emner som kjemiske reaksjoner, enzymkatalyse, rollen til ATP, samt fordøyelse og absorpsjon av næringsstoffer.