Boken 'Microbiomes and Emerging Applications' gir en omfattende innføring i viktige temaer og de nyeste fremskrittene innen metagenomikk og mikrobiomer, samt deres nye anvendelser. Forfatterne tar for seg mikrobiota-transplantasjon og dens helseimplikasjoner, og diskuterer også sammensetningen og utviklingen av mikrobiomer hos mennesker. Denne boken gir detaljerte opplysninger om prebiotika og probiotika, og hvordan disse kan bidra til bedre helse. Videre introduseres mikrobiomer som neste grenseområde innen medisin, landbruk, industri og miljø. En spesifikk kapittel omtaler forskning på probiotika i Nigeria og Canada, som førte til oppdagelsen av Lactobacillus pentosus KCA1. Med sin oppdaterte kunnskap vil boken være et nyttig referansemateriale for forskere og vitenskapsmenn innen mat- og landbruksbioteknologi, biopharmaceutics og medisinsk bioteknologi, fermenteringsteknologi, miljøbioteknologi, mikrobiomer og mikrobiell bioteknologi samt helsetjenester. Boken vil dermed være en uvurderlig ressurs for de som arbeider med disse fagfeltene.