I den andre utgaven av "Nutritional Toxicology" belyses den voksende anerkjennelsen av næringsstoffers betydning for å beskytte mot de toksiske effektene av frie radikaler, alkohol og andre stoffer. Med fremdriften innen matvareteknologi, introduksjonen av nye matvarer og ingredienser, har nye toksikologiske utfordringer dukket opp, som har tvunget helse- og sikkerhetsfagfolk til å utvikle nye og mer pålitelige metoder for å vurdere effekten av disse på vår helse. Boken utforsker hvordan næringsstoffer bidrar til å beskytte kroppen mot giftstoffer og belyser den vitale rollen til metabolismen av xenobiotika og antioksidantnæringsstoffer i deres stadig viktigere oppgave med å beskytte mot oksidativ skade forårsaket av frie radikaler. Den tar også for seg kostholdskomponenter som kan påvirke medikamentmetabolismen, hvordan alkoholforbruk påvirker næringsstatus, og hvordan næringsstatus i sin tur påvirker alkohols metabolism. Effekten av alder på kroppens respons på disse faktorer diskuteres også, og gir leseren innsikt i det komplekse samspillet mellom næring og toksikologi.