Denne omfattende håndboken gir en grundig oversikt over den nåværende kunnskapen og vitenskapen rundt matsvinn, sett fra flere perspektiver. De senere årene har matsvinn blitt et betydelig globalt problem, og ny forskning har åpnet for en dypere forståelse av tap og avfall som oppstår i matvarekjeden. Boken belyser faktorer som bidrar til matsvinn og tilbyr praktiske løsninger. "Routledge Handbook of Food Waste" presenterer et mangfold av perspektiver og disipliner, inkludert landbruk, matvitenskap, industriell økologi, historie, økonomi, forbrukeratferd, geografi, teologi, byplanlegging, sosiologi og miljøpolitikk. I tillegg diskuterer den nye og pågående debatter om systemiske årsaker til matsvinn og mulige løsninger, som atferdsendringer, sosial innovasjon, ny teknologi, åndelighet, omfordeling, dyrefôr og aktivisme. Kapitlene inneholder beskrivelse og evaluering av case-studier fra forskjellige land, samt tilnærminger til avfallshåndtering, behandling, forebygging og reduksjon, og gir også en sammenligning av eksisterende forskning.