TAYLOR & FRANCIS LTD

Siren Feasts

Siren Feasts

Produktbeskrivelse

I "Siren Feasts" tar Andrew Dalby leseren med på en fascinerende reise gjennom den greske matkulturen, som strekker seg tilbake til den neolittiske tiden. Boken undersøker de tidlige mattradisjonene i Hellas, hvor ingredienser som ost, vin, honning og olivenolje allerede var anerkjent som de viktigste bidragene til det kulinariske landskapet for over fire tusen år siden. Arkeologiske funn av honningkaker og oster under vulkansk aske fra utbruddet på Santorini i år 1627 f.Kr. viser den rike mattradisjonen som har eksistert i regionen. Dalby beskriver hvordan gresk mat har utviklet seg gjennom tidene, og hvordan den har absorbert påvirkninger fra nabokulturer, samtidig som den har bevart sin unike identitet. Boken tar for seg alt fra neolitisk fiske av tunfisk, til den klassiske greske epoken, med fokus på berømte områder som Lydia, kjent for luksus, og Sicilia og Sør-Italia, kjent for sin sybarittiske livsstil. Den undersøker også hvordan disse tradisjonene sammen danner en matkultur som kulminerer i den bysantinske kuisine og videre inn i utviklingen av den moderne greske meny. Med rikelig dokumentasjon og illustrasjoner gir "Siren Feasts" en grundig og akademisk, men samtidig tilgjengelig, fremstilling av gresk histories rike matkultur.

Prishistorikk

Lavest
499 KR
Høyest
520 KR
Gjennomsnitt
510 KR
Median
510 KR

📩 Sett prisvarsel

Få beskjed når prisen når ønsket nivå.

Produktspesifikasjoner

Merke TAYLOR & FRANCIS LTD
Navn Siren Feasts
GTIN/EAN/ISBN 9780415156578
Kategorier Bøker