I "Siren Feasts" tar Andrew Dalby leseren med på en fascinerende reise gjennom den greske matkulturen, som strekker seg tilbake til den neolittiske tiden. Boken undersøker de tidlige mattradisjonene i Hellas, hvor ingredienser som ost, vin, honning og olivenolje allerede var anerkjent som de viktigste bidragene til det kulinariske landskapet for over fire tusen år siden. Arkeologiske funn av honningkaker og oster under vulkansk aske fra utbruddet på Santorini i år 1627 f.Kr. viser den rike mattradisjonen som har eksistert i regionen. Dalby beskriver hvordan gresk mat har utviklet seg gjennom tidene, og hvordan den har absorbert påvirkninger fra nabokulturer, samtidig som den har bevart sin unike identitet. Boken tar for seg alt fra neolitisk fiske av tunfisk, til den klassiske greske epoken, med fokus på berømte områder som Lydia, kjent for luksus, og Sicilia og Sør-Italia, kjent for sin sybarittiske livsstil. Den undersøker også hvordan disse tradisjonene sammen danner en matkultur som kulminerer i den bysantinske kuisine og videre inn i utviklingen av den moderne greske meny. Med rikelig dokumentasjon og illustrasjoner gir "Siren Feasts" en grundig og akademisk, men samtidig tilgjengelig, fremstilling av gresk histories rike matkultur.