Hvordan kan store befolkninger mates på en sunn, rettferdig og rimelig måte, samtidig som vi opprettholder de økosystemene som livet er avhengig av? Bevisene for kostholdets innvirkning på folkehelsen og miljøet har vokst betydelig de siste tiårene. Likevel viser det seg å være utfordrende å endre matforsyning, forbruksvaner og økonomiske mål. Denne boken utforsker hva som menes med bærekraftige dietter, og hvorfor dette må være målet for antropocen, den nåværende epoken der menneskelige aktiviteter skaper en ubalanse mellom mennesker og planeten. Matproduksjon og forbruk er sentrale faktorer i de endringene som allerede er i gang, men beslutningstakere nøler med å omforme offentlige spisevaner og ta tak i den utholdelige utfordringen i det globale matsystemet. Forfatterne foreslår en flerfaktoriell tilnærming til bærekraftige dietter, som gir lik vekt til ernæring og folkehelse, miljø, sosio-kulturelle spørsmål, matkvalitet, økonomi og styring. Denne seksdelte tilnærmingen til bærekraftige dietter gir orden og rasjonalitet i det som ofte oppleves som kaotisk.