I møte med utfordringene fra en voksende befolkning og behovet for matvaresikkerhet, er det et akutt behov for å utvikle et nytt bærekraftig paradigme innen agri-mat. Dette boka samler et integrert spekter av viktige innsikter fra samfunnsvitenskapene, som utforsker de nødvendige bidragene og intervensjonene for å bygge et bærekraftig rammeverk. Bygget på over ti års teoretisk og empirisk forskning finansiert av ESRC ved BRASS, retter den søkelyset mot de sentrale sosiale, økonomiske og politiske drivkreftene som er nødvendige for å skape et mer bærekraftig matsystem. Temaene som tas opp inkluderer: regulering og styring, bærekraftige forsyningskjeder, offentlige anskaffelser, samt bærekraftige romlige strategier knyttet til omstrukturering av landsbygda og justerte urbane matsystemer som minimerer bio-sikkerhetsrisiko og dyrevelferdsbyrder. Boka undersøker kritisk sammenhengene mellom samfunnsvitenskapelig forskning og de utviklende problemene knyttet til matvaresikkerhet som verden står overfor på et kritisk tidspunkt i debattene, ikke bare når det gjelder matens kvalitet, men også i dens bredere samfunnsmessige kontekster.