The Art and Science of Dome-Shaped Wood-Fired Ovens
Produktbeskrivelse
»Kunst og vitenskap i kuppelformede vedfyrte ovner« er en grundig veiledning som utforsker tradisjonen og vitenskapen bak vedfyrt matlaging. Boken tar leserne med på en historisk reise som kartlegger utviklingen av vedfyrte ovner og deres kulturelle betydning. Den belyser teorien bak oppvarming og brenning av tre, og gjør komplekse tekniske konsepter lettfattelige. Etter å ha lagt et solid teoretisk grunnlag, skifter boken fokus til praktiske aspekter ved design og byggeprosess for en vedfyrt ovn, med vekt på ingeniørtekniske faktorer og tilgjengelige materialer. Den legger stor vekt på en effektiv og bærekraftig byggeprosess. Videre utforsker boken essensielle matlagingsredskaper og verktøy, og gir en grundig innsikt i hele matlagingsprosessen, fra tenning av ild til avhending av aske. I et unikt kapittel om datalogging, blir leserne introdusert til moderne teknikker for temperaturovervåking, og lærer hvordan håndtering av termisk masse kan utvide oppskriftsmulighetene langt utover det vanlige.