«The Conservator’s Cookbook» er en omfattende samling av praktiske, trinn-for-trinn veiledninger som beskriver hvordan man tilbereder ulike løsninger, lim, geleer og andre blandinger som brukes innen kulturminnevern. Mens de fleste konservatorer lærer den kjemiske grunnen til løsningstillaging under sin utdanning, kan den faktiske prosessen med å forberede disse forbindelsene ofte bli neglisjert eller glemt over tid. Denne «kokeboken» fungerer som en tilpasningsdyktig ressurs, som samler praktiske oppskrifter fra litteraturen om kulturminnevern i en enkelt bind. Boken tar utgangspunkt i teknikker brukt innen møbelkonservering, papirkonservering, malerier, tekstiler og andre spesialområder innen konservering. Hver «oppskrift» begynner med en kort oppsummering av viktige kjemiske konsepter, før den gir detaljerte, trinn-for-trinn instruksjoner. Løsningene spenner fra enkle oppløsninger (limresiner) til mer komplekse rengjøringssystemer (som benytter overflatereduserende midler, chelateringsmidler og enzymer) samt geléaktige bærere. Hver «oppskrift» etterfølges av en samling tekniske data.