I en tid preget av desinformasjon om ernæring og matproduksjon, finnes det utallige myter og misforståelser som dominerer helse- og treningsfeltet. Mange idrettsutøvere og aktive forbrukere faller for såkalte "junk science"-argumenter, som nå har infiltrert flere vitenskapelige områder. Forbrukerne står uten pålitelige kilder til informasjon, noe som gjør dem sårbare for utnyttelse. Boken "The Myths About Nutrition Science" tar sikte på å rydde opp i dette kaoset av feilinformasjon som er så utbredt. Målet er å gi leserne muligheten til å ta mer objektive, vitenskapsbaserte valg i livsstilen sin, samt å gjøre informerte beslutninger om trening eller utvikling. Boken gir også leserne nødvendige kritiske tenkeferdigheter for bedre å kunne vurdere påliteligheten av den såkalte "vitenskapen" som formidles i media og helseorienterte publikasjoner. "The Myths About Nutrition Science" tilbyr en autoritativ, men lettfattelig oversikt over temaene.