Boken 'The Politics of Provisions' utforsker den dype og ofte undervurderte innflytelsen av matpolitikk i England fra 1600-tallet og fremover. I det britiske samfunnet, hvor matmarkedet ble stadig mer komplekst, ble både matmarked og forbruk tydelig knyttet til politiske spørsmål, ikke bare økonomiske. Gjennom historien, spesielt i perioder med knapphet, utløste folkelige demonstrasjoner som matopprør, represjon og hjelpetiltak en voksende politikk rundt matforsyninger. I løpet av tre århundrer oppsto det rundt åtte hundre opprør i England, der folkemengder tok kontroll over lastebiler med mat, angrep kornmøller og lagerhus, og presset prisene ned i markeder og gårder. Mange av disse konfliktfylte situasjonene førte til forhandlinger mellom opprørerne og myndighetene, som ofte danset en velkjent politisk dans utviklet fra Tudor-opprør og gjeldende statlige politikker, fram til den komplekse kulminasjonen under Napoleonskrigene. 'Matpolitikk' omfattet dermed både tradisjonelle forhandlinger om knapphet og sult, samt sosiale forhandlinger som skjedde i kjølvannet av økonomiske kriser. Selv om militære styrker av og til grep inn og drepte opprørere, eller domstolene idømte dem dødsdommer, førte disse opprørene ofte til at rike borgere ble tvunget til å organisere hjelp og støtte.