Boken 'The Soybean Through World History' utforsker hvordan soyabønnen har utviklet seg gjennom tidene og hvilken rolle den har fått i den globale matproduksjonen. Den belyser de komplekse prosessene som ligger bak agrofood-globaliseringen, med et fokus på de historiske faktorene som har formet dagens globale system for soyaproduksjon. Fra å være en vanlig matvare for bønder i det gamle Kina, har soyaen i dag blitt den mest dyrkede bioteknologiske avlingen på jorden, og brukes i alt fra dyrefôr og tofu til matolje, soyasaus, biodiesel og såpe. Selv om det finnes en økende mengde litteratur som undersøker hvordan den moderne globale soyaforbindelsen påvirker økosystemene våre, er det lite fokusert på hvordan situasjonen har utviklet seg, og hvilke alternative roller soyabønnen har hatt i fortiden. Denne boken fyller et viktig hull i forståelsen av soyaens historie og viser at man ikke kan få et fullstendig bilde av den nåværende globale soyamarkedet uten å anerkjenne dens historiske betydning.