«Historien om Garum» utforsker den kompliserte reisen til den beryktede romerske fisksausen, kjent som garum. Fra sitt utgangspunkt som en illeluktende gresk fiskevariant, vokste den seg til å bli en kostbar luksusartikkel som var sentral i romersk matlaging, før den igjen forsvant i glemselen i takt med at det romerske imperiet skrumpet inn. Boken er et unikt forsøk på å forene mange forskjellige disipliner, inkludert antikkhistorie, klassisk litteratur, arkeologi, zooarkeologi, eksperimentell arkeologi, etnografiske studier og moderne vitenskaper, for å kaste lys over denne lite forståtte varen. I dag har romersk fisksaus mange identiteter som avhenger av hvilken disiplin som studerer den, hvilken tidsperiode det dreier seg om, og på hvilket nivå. Disse identitetene er ofte motstridende og forvirrende, og så langt har ingen forsøkt en helhetlig tilnærming der fisksausen får hovedfokus. Sammen med olje og vin utgjorde fisksausen en triade av handelsvarer som dominerte Middelhavshandelen, mens olje og vin er lett å forstå, har fisksausen inntil nå vært et mysterium.