Water for Food Security, Nutrition and Social Justice
Produktbeskrivelse
Denne boken representerer den første omfattende innsatsen for å samle temaene vann, matvaresikkerhet og ernæring på en måte som overskrider det tradisjonelle fokuset på irrigert landbruk. Den undersøker ikke bare vann og sanitærs rolle for menneskers velvære, men foreslår også alternative og mer lokalt tilpassede metoder for å håndtere komplekse utfordringer knyttet til vannforvaltning og styring på både lokalt og globalt nivå, i en tid preget av økende usikkerhet. Forfatterne utfordrer dominerende forsyningsorienterte og neo-malthusianske perspektiver som hevder at det er nødvendig å utvide arealet med irrigert land for å kunne fø på verdens befolkning som vokser. I stedet argumenterer de for å omformulere debatten rundt produksjonsprosesser, avfall, matforbruk og kostholdsmønstre, samtidig som de foreslår alternative strategier for å forbedre vann- og landproduktivitet, der interessene til marginaliserte og utstøtte grupper settes i sentrum. Boken belyser hvordan tilgang til vann for matvaresikkerhet og ernæring kan være en betydelig utfordring.