Vegetarianere har lenge argumentert for at det å spise kjøtt er moralt galt. Til tross for dette fortsetter flertallet av befolkningen å innta kjøtt, og mange vegetarer gir til slutt opp kostholdet sitt. Betyr dette at slike individer er moralsk korrupte? I boken 'Why It's OK to Eat Meat' presenterer Dan C. Shahar en annen vinkling: Det er fullt mulig å være en etisk person samtidig som man velger å spise kjøtt – ikke bare fra de eksklusive tilbudene på bondens marked, men også fra de ordinære butikkhyllene og restaurantene. Shahar fremhever de etiske bekymringene vegetarianere har vedrørende kjøttindustrien, inkludert dens påvirkning på dyr, arbeidere, miljøet og folkehelsen. Likevel viser han at de mest kraftfulle etiske argumentene for å unngå kjøtt, basert på disse hensynene, ofte er lite overbevisende. I stedet for å insistere på at alle må bli vegetarianere, argumenterer Shahar for at vi har stor frihet til å velge hvilke av verdens utfordringer vi ønsker å ta tak i, og hvordan vi vil gjøre det.