Ivan Ramen er den definitive guiden til ramen, skrevet av Ivan Orkin, den ikoniske ramen-restaurantøren fra New York som driver en av Tokyos mest populære ramen-butikker. Mens mange står i kø utenfor anerkjente ramen-steder i USA som Momofuku Noodle Bar, er det Ivan Orkins tradisjonelle japanske tilnærming til ramen som virkelig blir beundret av kokker og matkritikere med innsikt. Boken tar oss med på Orkins reise fra en ekte New Yorker til kokk og eier av en av Japans mest elskede ramen-restauranter. Hans lidenskap for ramen smitter, og historien hans er fascinerende. Med oppskrifter som rett og slett er uimotståelige, inkludert masteroppskrifter for de grunnleggende typene ramen og variasjoner av hver, gir han leseren et dypdykk i denne populære retten. Som sannsynligvis den eneste kokken i verden med både kunnskap og tilgang til å gi et så ærlig innblikk i japansk matlaging til et vestlig publikum, er Orkin perfekt posisjonert til å skrive det som vil bli den ultimate oversikten på engelsk om ramen og alle dens komponenter.