«Alpine Cooking» er en vakkert illustrert kokebok og reiseberetning som fremhever de regionale kjøkkenene i Alpene, med hele 80 oppskrifter på elegante, rustikke retter fra hytter og fjellstuer i de alpine områdene i Italia, Østerrike, Sveits og Frankrike. Fra de vinterdekte toppene i Chamonix til de maleriske stiene i Gstaad og de avsidesliggende landsbyene i Gastein-dalen, presenterer de alpine regionene i Europa en frodig lekeplass hele året, der utendørsaktiviteter kombineres med hjertevarmende mat og interessante skikkelser. I boka reiser matforfatteren Meredith Erickson gjennom regionen - med bil, til fots og med taubane - for å samle oppskrifter og historier fra legendariske stuber, hytter og refugier. På menyen finner vi et spennende utvalg av fjellretter: radicchio- og speck-dumplings, fondue brioche, den beste schnitzeloppskriften, Bombardinos, varme supper, vin-hule fonduta, samt en soufflé med Chartreuse og en rekke overdådige strudler og konfekter, som for eksempel Salzburger Nockerl.