Den anerkjente kokken David Thompson ble først introdusert for Thailand ved en tilfeldighet: en ferieplan måtte endres i siste liten, og han havnet i Bangkok. Her ble han fengslet av menneskene, kulturen og spesielt det thailandske kjøkkenet. Siden den skjebnesvangre reisen for over 20 år siden, har Thailand blitt som et annet hjem for David. Gjennom samarbeid med kokker som mestret sine ferdigheter i de thailandske kongelige palassene, begynte han å dokumentere tradisjonelle oppskrifter og kulinariske teknikker som har vart gjennom generasjoner. Resultatet av dette arbeidet er "THAI FOOD", den mest omfattende beskrivelsen av dette eldgamle og eksotiske kjøkkenet som noensinne er publisert på engelsk. David skriver om Thailand og maten hans med en lettfattelig kunnskap som oppfordrer leserne til å lage mat og eksperimentere, samtidig som han fremmer en respekt for maten og dens forvaltning gjennom tidene. Selv om alle de klassiske, velkjente oppskriftene er inkludert, presenterer dette storverket også hundrevis av mindre kjente, men like autentiske og velsmakende thailandske retter som vil inspirere kokker til å utforske.