Grønn juice har blitt en av de mest populære helse- og velværetrendene det siste tiåret. Kjendiser, sosiale medie-influensere, matentusiaster og helsebloggere har alle omfavnet denne drikken og dens mange fordeler. Tilhengerne av grønn juice hevder at denne drikken kan bidra til en rekke helsefordeler, som forbedret fordøyelse, vekttap, redusert inflammasjon og styrket immunforsvar. Grønn juice lages av juice fra grønnsaker, og selv om det ikke finnes en offisiell oppskrift, er noen av de mest brukte ingrediensene selleri, grønnkål, sveitsisk chard, spinat, hvetegras, agurk, persille og mynte. Grønn juice har en naturlig bitter smak, derfor tilsetter mange oppskrifter små mengder frukt - som kanskje ikke alltid er grønn - for å søte den og gjøre den mer smakfull. Vanlige frukter som brukes inkluderer epler, bær, kiwifruer, sitroner, appelsiner og grapefrukt.