I den nytrykte utgaven av den klassiske boken 'A Bowl of Red', bidrar rancher Hallie Stillwell med sin stemme og favorittoppskrift på chili. Boken, skrevet av den avdøde Dallas-avisen kolumnisten og forfatteren Frank X. Tolbert, utforsker den underholdende historien om cowboykjøkkenets krydrede retter. Denne utgaven er basert på Tolberts reviderte utgave fra 1972, hvor han beskriver grunnleggelsen av World Championship Chili Cookoff, som nå holdes årlig i spøkelsestbyen Terlingua i Texas. Hallie Stillwell var en av de tre dommerne på det første cookoffet i Terlingua, som fant sted i 1967. 'Vi ble blindfoldet for å smake på chilien,' forteller den nittiseks år gamle forfatteren og rancheren i sitt forord. Hun stemte på en av de mildere oppskriftene; en annen dommer foretrakk en sterkere variant. Den tredje dommeren, som var borgermester i Terlingua, smakte fra hver gryte, men erklærte deretter at smaksløkene hans var lammet og proklamerte konkurransen som uavgjort. Siden den tid har det vært en 'rematch' i Terlingua hver november. 'Jeg har aldri...'