Krydder har hatt en sentral rolle i menneskehetens historie, og har vevd seg inn i aspekter som geografi, antropologi, politikk, religion, kultur, kunst og design. Fra alligatorpepperfrø som i Yoruba-kulturen gis til nyfødte for å smake på kort tid etter fødselen, til charoli-frø som brukes i tradisjonelle indiske søtsaker under festligheten Holi, og karvefrø som ble tilført middelalderske kjærlighetsdrikker – hvert krydder bærer med seg en unik betydning for menneskene som benytter det. Historien om krydder er i realiteten en fortelling om menneskelige relasjoner, fra dyrkere og handelsfolk til kokker og oppdagelsesreisende, alle med utgangspunkt i et lite frø. 'The Grammar of Spice' er en av verdens manglende bøker. Den vil revolusjonere vår forståelse av krydder og den rollen det spiller i å definere ikke bare vår mat, men også vår plass i verden. Essensen av hvert krydder utforskes gjennom en kort historie, krydret med interessante anekdoter og tips, og ledsages av reproduksjoner av overflatedekorasjoner.