Med en økende fascinasjon for amerikansk kultur og en lengsel etter enklere tider, opplever den en gang forsvunne skatten, diner-kulturen, en bemerkelsesverdig gjenoppblomstring i dagens samfunn. Disse spisestedene har en historie som strekker seg over mer enn 100 år, og de lokket tidligere sultne kunder med en liten dose magi sammen med måltidet – navnet som *Miss Albany*, *Mayfair*, *Webbies* og *Night Owl* var bare noen av de som skapte et bilde av varme og godt håndverk. Den amerikanske dinerens unike atmosfære, med utmerket service, rimelige priser og uendelige samtaler, gir en opplevelse ulik noen annen. Dinerens reise begynte med at kaffe og smørbrød ble servert fra bakhørselspokeren til en hestevogn i Providence, Rhode Island. Gjennom tidene har disse roadside skattene utviklet seg til de rustfrie stålvognene vi i dag forbinder med diner-opplevelsen. Selv om populariteten deres gikk ned på 1960-tallet med fremveksten av hurtigmatkjeder, opplever de nå en renessanse, ettersom stadig flere søker den personlige touchen og uformelle atmosfæren som dinerene tilbyr.