Den første omfattende studien av japansk fermenteringsvitenskap i det tjuende århundre. "The Arts of the Microbial World" utforsker betydningen av fermenteringsfenomener både som livsprosesser og som teknologier i den japanske vitenskapskulturen. Victoria Lees grundige analyse dokumenterer hvordan japanske forskere og dyktige håndverkere søkte å utnytte mikrobenes naturlige prosesser for å skape nye produkter, fra soppstartere til soyasaus, samt MSG, vitaminer og statiner. I tradisjonelle bryggerier og innen matindustrien, fine kjemikalier og legemiddelindustrien over hele Japan, demonstrerte de sin evne til å håndtere den enorme sensitiviteten og variasjonen i den mikrobielle verden. Boken kartlegger utviklingen av fermenteringsvitenskap fra starten av det tjuende århundre, da Japan var et industrialiserende land på periferi av verdensøkonomien, til 1980, da landet hadde utviklet seg til en global teknologisk og økonomisk makt. Lee fremhever rollen til innfødte teknikker i moderne vitenskap slik den tok form.