I "The Blue Zones American Kitchen" tar Dan Buettner oss med på en kulinarisk reise inn i de tradisjonelle røttene til plantebasert kosthold i USA. Buettner, kjent for sitt arbeid med Blue Zones – de fem stedene i verden hvor mennesker konsekvent lever til og over 100 år – har dedikert mange år til å avdekke livsstilsprinsipper og oppskrifter fra disse unike kulturene. I denne inspirerende boken presenteres et bredt spekter av plantebaserte oppskrifter, utviklet med ingredienser fra vårt eget bakgård. Gjennom Buettners forskning lærer vi om arv og tradisjon fra kokker som har videreført sine oppskrifter i generasjoner, og han belyser regioner og kulturer som har formet USAs sunneste matkulturer – fra Hmong-eldre i Minnesota til kvakerne i New England. Boken kombinerer tradisjonelle og nyskapende perspektiver på vegetarianisme og inkluderer oppskrifter fra kjente kokker som James Beard-prisvinner James Wayman, Bill Green, kjent som "Gullah-kokken", og "Cod-kokken" Dave. Med denne boken blir det enklere enn noen gang å skape din egen Blue Zone hjemme.