The Chemistry of Food av Jan Velisek, Richard Koplik, Karel Cejpek
Produktbeskrivelse
Den reviderte utgaven av "The Chemistry of Food" er en omfattende referansebok som gir en inngående oversikt over de viktige forbindelsene som utgjør mat og råvarer for matproduksjon. Forfatterne belyser matens strukturelle egenskaper, kjemiske reaksjoner, organoleptiske egenskaper samt næringsmessig og toksikologisk betydning. Denne oppdaterte andre utgaven tar i betraktning tusenvis av nye vitenskapelige artikler om matkjemi og relaterte disipliner som har blitt publisert siden 2012. Den tar for seg nylige oppdagelser knyttet til både eksisterende og nye matbestanddeler, deres opprinnelse, reaktivitet, nedbrytning, reaksjoner med andre forbindelser samt organoleptiske og biologiske egenskaper. Videre utvides og suppleres den eksisterende kunnskapen med nye fakta om kjemi, lovgivning, ernæring og matsikkerhet. Hovedkapitlene i boken utforsker den kjemiske strukturen av stoffer og gir en grundig innsikt i de komplekse samspillene som ligger til grunn for matens kjemi.