The Chile Pepper in China av Brian R. Dott

The Chile Pepper in China av Brian R. Dott

Produktbeskrivelse

Kinesisk matlaging uten chilipaprika virker simpelthen umulig å forestille seg. Den skarpe smaken av chili har fascinert og begeistret smaksløkene til både lokale og internasjonale gourmetentusiaster. Chili har fått en sentral plass i den kinesiske matkulturen, fra tørkede paprika som henger fra takoverheng til Mao Zedongs påstand om at revolusjonen ville vært umulig uten chili. Dens tilstedeværelse spenner over tid og kultur, fra den klassiske romanen "Drømmen om den røde kammeret" til moderne musikkvideoer. Faktisk er det så vanlig i Kina at mange innbyggere tror chiliene er innfødte. Men historien forteller en annen fortelling; før 1570-tallet fantes det ingen chili i Kina, de ble først introdusert fra Amerika. I "The Chile Pepper in China" undersøker Brian R. Dott hvordan denne ikke-innfødte planten har gått fra å være ukjent til å bli en hjørnestein i kinesisk kultur, som har påvirket ikke bare mat, men også medisin, språk og kulturell identitet. Dott gir en grundig analyse av hvordan chilien har blitt en uunnværlig ingrediens i regionale matretter og har påvirket både elitære og folkelige medisinske praksiser. Gjennom en omfattende utforskning av litterære verker og kunst, avdekker han den dype kulturelle betydningen av chilien og hvordan dens spredning har formet den kinesiske identiteten.

Prishistorikk

Lavest
272 KR
Høyest
299 KR
Gjennomsnitt
281 KR
Median
278 KR

📩 Sett prisvarsel

Få beskjed når prisen når ønsket nivå.

Produktspesifikasjoner

Merke
Navn The Chile Pepper in China av Brian R. Dott
GTIN/EAN/ISBN 9780231195331
Kategorier Bøker