Historien om mjød er fascinerende og går trolig tilbake til våre forfedre som kanskje ved en tilfeldighet oppdaget denne fermenterte drikken ved å dyppe hånden i en bikube. Uansett opprinnelse har bryggere i dag brakt mjød inn i det 21. århundre, og "The Complete Guide to Making Mead" gir deg en omfattende, moderne og autoritativ veiledning til hjemmebrygging av mjød. Boken er laget for alle; enten du er helt nybegynner eller en erfaren brygger. Den prisbelønte mjødbryggeren Steve Piatz starter med en kort introduksjon til historien om denne fermenterte drikken, før han går videre til de ulike typene mjød og diskuterer forskjellige typer honning, deres unike egenskaper og hvordan man kan skaffe dem. Leserne får innblikk i gjær og spesielle ingredienser, samt hvilke verktøy som er nødvendige for å brygge mjød. Boken inkluderer også en illustrert og grundig gjennomgang av den grunnleggende prosessen for mjødbrygging, noe som gjør den til en uunnværlig ressurs for alle som ønsker å mestre denne gamle, men fortsatt relevante håndverket.