Dette er den definitive boken om å forstå og sette pris på whiskyens verden. Den anerkjente whiskypedagogen Robin Robinson avmystifiserer 'livets vann' i en omfattende, rikt illustrert bok som tar leserne med på en global reise inn i den stadig voksende whiskyverdenen. Gjennom ti grundige 'klasser' forklarer Robinson whiskyhistorien, hvordan den har påvirket produksjonen av whisky i forskjellige land og regioner, samt de mange stilene, og hvordan lagring og ferdigstilling fungerer. Boken omfatter kapitler dedikert til amerikansk whisky (inkludert bourbon, Tennessee whisky og rug) samt amerikansk håndverkswhisky, skotsk, irsk, kanadisk, japansk og verdenswhiskyer. Robinson presenterer de beste tilbudene fra både nye og historiske produsenter, guider leserne i hvordan de kan velge blant dem, og hvordan man kan bygge en egen samling. Hver 'klasse' er en reise inn i whiskyene og produsentene fra ulike land, med anbefalte flasker og stiler, samt insiderinformasjon om hvordan destillerier produserer sine unike dråper.