Boken 'The Craft and Science of Coffee' tar leseren med på en fascinerende reise fra kaffens røtter i Øst-Afrika til dens nåværende rolle som et globalt produkt som påvirker millioner av liv gjennom bærekraftig utvikling, økonomi og forbrukerønsker. For mange er kaffe en kjær drikk, men for noen er den også gjenstand for vitenskapelig studie, mens andre tilnærmer seg den som et kunstnerisk håndverk som bygger på ferdigheter og erfaring. Ved å kombinere forskning og innsikt fra det vitenskapelige samfunnet med ekspertisen til håndverkerne innen kaffeverdenen, skaper denne unike boken en inkluderende og vedvarende samtale. Leserne får innblikk i refleksjoner fra akademiske og industrielle tenkere, kaffebønder og baristaer, som alle bidrar til å berike hverandres kunnskap. Denne utradisjonelle tilnærmingen guider leseren fra kaffebonde til brenner, fra markedsanalytiker til barista; alt presentert i en stil som er både grundig og basert på erfaring, og som er universelt relevant og personlig engasjerende. Fra prosessene i kaffedyrkingen til fordelene for forbrukeren, gir boken en helhetlig forståelse av kaffeens plass i vår verden.