Visste du at gin opprinnelig ble laget som en middel mot malaria? Eller at Buckfast Tonic Wine ble utviklet av benediktinermunker som en universell kur? Selv om alkohol i dag mest kjent for sine berusende egenskaper, har det tidligere vært høyt verdsatt for sin evne til å trekke ut og bevare de aktive komponentene fra urter. Mange av våre favorittdrikker ble faktisk opprinnelig laget med medisinske formål i tankene. "Herbal Elixirs" er en grundig veiledning til prosessen med å lage dine egne urtebaserte alkoholholdige drikker, samtidig som den utforsker den rike historien til lignende drikker i Europa. Blant temaene som dekkes, finner vi: historien om urte-drinker i Europa; hvordan lage egne tinkturer, infusjoner og avkok; kunsten å destillere: hvordan lage alkohol og bruke en destillator; botanisk informasjon for identifisering og bruk av planter; oppskrifter på gjenopprettende urte-drikker, og til slutt en sesongbasert guide til sanking i Storbritannia. Boken trekker veksler på både naturlig og vitenskapelig forskning, og vil på fascinerende vis gjenforene deg med denne tradisjonen.