Produktbeskrivelse
I denne vakre, mindre formatutgaven av den prisbelønte Big Fat Duck Cookbook, får vi hele historien om Heston Blumenthals meteoritaktige oppgang og The Fat Duck, fødestedet for sneglergrøt og bacon-og-egg-is, samt møtet med lidenskapen, perfeksjonen og den merkelige vitenskapen bak mannen og restauranten. Heston Blumenthal er allment anerkjent som et geni, og The Fat Duck har to ganger blitt kåret til verdens beste restaurant av en gruppe toppkokker. Han er imidlertid helt selvutdannet, og historien om restauranten hans har brutt med alle regler. Hans suksess har kommet fra en ren besettelse, uendelig oppfinnsomhet og en barnslig nysgjerrighet på hvordan ting fungerer – enten det er hvordan lukt påvirker smak, hva ulike smaker betyr for oss på et biologisk nivå, eller hvordan temperaturen fordeles i midten av et sufflé. I den første delen av The Fat Duck Cookbook lærer vi historien om restauranten, fra dens beskjedne begynnelse til den tredje Michelin-stjernen (den dagen Heston fikk nyheten om dette, hadde han bekymret seg for hvordan han skulle betale sine ansatte den måneden). Deretter møter vi 50 av hans signaturoppskrifter - sardinepå-toast sorbet, laks posjert med lakris, varm og iset te, sjokoladevin - som, selv om de kan være utfordrende for alle uten isbad, dehydratorer, vakuumpumper og nitrogen på tapp, vil inspirere både hjemmebakere og kokker. Til slutt hører vi fra ekspertene hvis vitenskapelige kunnskap har bidratt til Hestons omvendte verden. Med en introduksjon av Harold McGee, fantastiske fargebilder throughout og illustrasjoner av Dave McKean, er The Fat Duck Cookbook ikke bare det nærmeste vi kommer en selvbiografi fra verdens mest fascinerende kokk, men også et imponerende, fargerikt og gledelig kunstverk.