Boken 'The Food of Northern Thailand' av Austin Bush gir en dyp og vakker innsikt i den regionale maten fra Nord-Thailand, med en dokumentarisk tilnærming og et fotografisk blikk. Maten i Nord-Thailand skiller seg sterkt fra den raffinerte, kongelige og kinesisk-inspirerte matlagingen man finner i Bangkok, som er den typen thailandsk mat de fleste av oss er kjent med. Dette er en kjøkkenkultur med en egen distinkt identitet; den er rustikk og jordnær, kjøttfull og aromatisk. Den har røtter i thailandsk tradisjonsmat, men strekker seg også inn i ukjente områder. Det er en kulinarisk tradisjon som virker tidløs, men som stadig er i utvikling. Som skribent, fotograf og reiseguideforfatter har Austin Bush bodd i Thailand i nærmere 20 år. I denne boken reiser Bush rundt i Nord-Thailand for å snakke med lokale kokker, akademikere, restaurantdrivere, forfattere og gatekjøpmenn. Deres oppskrifter og historier, sammen med Bushs fotografier, fanger essensen av folket, landskapet, markedene, samt de ulike rettene og matlagingsmetodene i Nord-Thailand.