The French Laundry Cookbook av Deborah Jones, Thomas Keller
Produktbeskrivelse
IACP Awardvinner 2019 markerer det tjuende femte jubileet for den anerkjente restauranten French Laundry i Napa Valley – "det mest spennende stedet å spise i USA" (The New York Times). Denne tidløse kokeboken er en hyllest til kokken og eieren Thomas Kellers uovertrufne talent, og feirer milepælen ved å fremheve hans geniale matkunst. Keller er en mester i sitt fag; han er puristisk og har en besettelse for perfeksjon. Dette, hans første kokebok, gir leseren en opplevelse som er like tilfredsstillende som et måltid fra French Laundry selv: en rekke små, ulastelige og høyfinte retter med en intens fokus på detalj. Det mest imponerende er hvor enkle Kellers metoder er: å tørke av fuktigheten fra fiskehuden slik at den får en perfekt stekeskorpe; å pochere egg i en dyp kjele for å oppnå den ideelle formen; den første trekket i skallet som gjør det enkelt å lage rå hummer; å bruke eddik som smaksforsterker; og den gjentatte skyllingen av bein for å lage kraft med de reneste og klareste smakene. Fra nyskapende suppeteknikker til korrekt tilberedning med enestående presisjon, gir denne kokeboken en uvurderlig innsikt i Kochens verden.