The Ghana Cookbook av Fran Osseo-Asare, Barbara Baeta
Produktbeskrivelse
The Ghana Cookbook utforsker de typiske smakene, ingrediensene og teknikkene som er mest vanlige i Ghana. Med et sterkt fokus på friske, lokale råvarer—spesielt grønnsaker, frukt og belgfrukter—er Ghanas kjøkken både livlig, næringsrikt og svært appetittvekkende. Ettersom Ghana ikke dyrker hvete, er de fleste av de tradisjonelle oppskriftene naturlig glutenfrie. Boken fremhever de essensielle smakprinsippene, krydderteknikkene og grunnleggende fond, med senere kapitler dedikert til snacks, supper og gryteretter, proteiner, drikkevarer, bakverk og mye mer. Blant de 140 oppskriftene finner du klassikere som Kofi Brokeman (ristet moden plantain med tørkede peanøtter), Fante-fante fiskesuppe, Jollof-ris med kylling, Atadwe Milkye (tigernøttpudding) og sitrongress-te. Historiske og kulturelle notater gjennom boken setter maten i en bredere kontekst, noe som gir leseren dypere innsikt i Ghanas rike matkultur.