I "The Hakka Cookbook" åpner veteran matforfatter Linda Lau Anusasananan dørene til den fascinerende verdenen av Hakka-kjøkkenet for det vestlige publikummet. Boken tar leseren med på en reise som utforsker de rustikke mattradisjonene fra Hakka-folket, som har røtter i en historie preget av flere migrasjoner. Anusasananan begynner i sin bestemor sin kjøkken i California, før hun tar oss med til familien hjem i Kina, og derfra utvider hun perspektivet til å omfatte Hakka-kooking fra ulike deler av verden, inkludert Hong Kong, Taiwan, Singapore, Malaysia, Canada, Peru og mer. Med bidrag fra over tretti hjemme-kokker og profesjonelle kokker, deler de sine erfaringer fra Hakka-diasporaen og gir et variert utvalg av mer enn 140 oppskrifter. Disse oppskriftene inkluderer både hverdagslige kinesiske komfortretter og mer krevende festmåltider. Boken beskriver Hakka-kjøkkenet som en nomadisk form for 'soul food', en solid mattradisjon som er et svar på en delt historie preget av motgang og undertrykkelse. Det er en jordnær, ærlig og robust matlagingstradisjon som gjenspeiler mangfoldet blant de om lag 75 millioner Hakka som lever i Kina og større Asia, samt i spredte samfunn verden over.